Natjecanja mladih sele - na otvoreno

foto: KK Cres
foto: KK Cres
Nemogućnost korištenja sportskih dvorana kroz završnicu prošle i veliki dio tekuće sezone ima razoran učinak na rad košarkaških klubova.

Donekle zadovoljavajuće rješenje pronađeno je u odluci da se natjecanja za mlađe kategorije u Primorsko-goranskoj županiji odigraju na otvorenim igralištima. Stariji pamte da su i prvoligaške i reprezentativne utakmice odigravane na otvorenom, počeo je tako i lošinjski košarkaški klub, na što smo podsjetili u prilogu o 45. godišnjici kluba, ali za nove generacije, naviknute na to da na utakmicama imaju komfor parketa i krova nad glavom, bit će ovo novo iskustvo.

U Košarkaškom savezu PGŽ sastavljaju popis zainteresiranih klubova za natjecanja u pojedinoj uzrasnoj kategoriji, pa će prema tome biti utvrđeno kojim sustavom će se igrati, hoće li i otočni klubovi imati priliku odigrati koju utakmicu kod kuće, ili će natjecanje biti koncentrirano "na kopnu". Budu li domaćini, Lošinjani će igrati na terenu u sklopu Teniskog centra "Sunčana uvala", a Cresani na igralištu ispred zgrade OŠ Frane Petrića. Plan je da natjecanja počnu u vikendu 8.-9. svibnja, a završe do sredine srpnja.