Košarkaši se aktivirali na otvorenom

S povratničkog treninga u Cresu / foto: J. Bosnić
S povratničkog treninga u Cresu / foto: J. Bosnić
S djelomičnim zadovoljstvom dočekana je ponovna dozvola za organizirano bavljenje sportom na otvorenom u otočnim košarkaškim klubovima.


Iako je košarka dvoranski sport, pa uvjeti za treniranje još nisu kakvi bi trebali biti, košarkaški entuzijasti odlučili su iskoristiti što se može, pa je tako jučer održan prvi trening podmlatka KK "Cres", na igralištu ispred zgrade OŠ Frane Petrića. Trening su odradili dječaci iz programa "mini basket" i to sa stopostotnim odazivom, sa zadovoljstvom kaže trener Jure Bosnić, koji je kroz cijelo vrijeme prekida klupskih aktivnosti bio u kontaktu s djecom i poticao pojedinačne vježbe.

U lošinjskom KK "Jadranka" trebali su početi danas, no kako nam je kazao trener Goran Herenda, zbog noćašnje kiše i posljedično mokrog terena, odgodili su prvo okupljanje za sutra, a o odazivu će ovisiti hoće li se treninzi održavati na igralištu na krovnoj etaži poslovno-garažne zgrade na Bočacu ili na terenu iznad Velog žala (preuređeni nekadašnji teniski teren), kraj stajališta hotelskog autobusa.

Kada će se klubovi moći vratiti u sportske dvorane, a osobito kada će nastaviti natjecanja, u ovom je trenutku teško predvidjeti.