Mladim otočanima prekinuta dobra natjecateljska sezona

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Kao i u mnoge druge otočne sportske klubove, i dva košarkaška kluba na cresko-lošinjskom otočju "presjekao" je prekid svih sportskih natjecanja, kao mjera usporavanja širenja koronavirusa Hrvatskom.


Raspoloženje u oba kluba svodi se na zajednički nazivnik - šteta je zbog mlađih uzrasta koji su bili na dobrom putu da sezonu dovrše dobrim rezultatima.

"Nitko nije sretan ovakvim raspletom. HKS je donio solomunsko rješenje prekidom prvenstva u svim ligama i u svim kategorijama, što praktički znači da ova sezona kao da se nije ni igrala. Nitko nije prvak, nitko nije ispao, sve ekipe od ove sezone igraju sljedeću. Što se tiče nas, najviše mi je žao najmlađih, momčadi iz lige dječaka i mlađih kadeta, koji su imali odličnu sezonu i bili drugi u županiji u svojoj kategoriji. Što se tiče juniora i seniora, to je bila sezona s puno uspona i padova, što zbog objektivnih razloga - manjka 'rostera', što zbog pomlađivanja ekipe, što zbog ozljeda", kaže Goran Herenda, trener košarkaša lošinjske "Jadranke", poručujući svojim učenicima da da paze na sebe i svoje najmilije, uz nadu da će ova situacija što prije proći.

"Iako prilično očekivana, ova odluka HKS-a prije svega tužna je za sve nas koji smo u košarci, kao što je tužna i cijela ova situacija. Možda se dio o neproglašavanju prvaka liga mogao izvesti i drugačije, budući da je znatan broj utakmica dosad ipak odigran, no to se ionako više odnosi na seniorski dio i napredovanje/ispadanje iz liga. Što se tiče nas, našim igračima najteže pada činjenica da su stale košarkaške aktivnosti, da nema treninga i utakmica, druženja i zabave. Mi smo u uzrastima kadetima (godište 2003.), ligi dječaka (godište 2007.) i mini-basketu (godište 2009.) imali dosta jake ekipe izlaznog godišta, pa smo očekivali borbu za najviša mjesta u županiji, tako da nam je i s tog rezultatskog aspekta žao što lige neće biti završene", kaže Jure Bosnić, trener "Cresa", čiji igrači nastavljaju aktivnosti online-treninzima, u nadi da se u dogledno vrijeme vratiti na teren, a kada to prilike dozvole, nastojat će manjak utakmica nadoknaditi prijateljskim utakmicama, turnirima i eventualnim internim ligama u suradnji s drugim klubovima u županiji.