Pon21102019

Zadnje dodano:21.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Sport Titulom "europskog otoka sporta" lakše do novca za infrastrukturu?

Titulom "europskog otoka sporta" lakše do novca za infrastrukturu?

Prvog prosinca bit će objavljeno je li Mali Lošinj uspio u naumu da stekne titulu "europskog otoka sporta 2020. godine", koju dodjeljuje organizacija ACES, čiji predstavnici ovih dana borave na Lošinju, a prisustvovali su i jučerašnjoj proslavi Svjetskog dana sporta.

O kandidaturi je bilo govora na predstavljanju u Muzeju Apoksiomena, gdje je održana i konferencija za novinare. Gradonačelnica Ana Kučić kazala je da su pokrenute akcije investiranja u sportsku infrastrukturu Lošinja, uključujući i promjene u prostornoplanskoj dokumentaciji, kao i to da je nedavno predstavljen "Masterplan" biciklističkog turizma Lošinja.

Predsjednik europskog ACES-a Gian Francesco Lupattelli kazao je da je organizacija kojom predsjeda prisutna u više od petsto općina i gradova u 28 europskih zemalja, a taj broj namjeravaju i povećati. Tajnik ACES-a Hugo Alonso govorio je o proceduri dobivanja titule, napomenuvši da kandidati moraju dobiti barem 70 posto bodova u ocjenjivanju prema deset kriterija - sportska infrastruktura, dostupnost sporta građanima, rezultati klubova, sportski događaji koje organizira i/ili potiče Grad, mjere promocije zdravlja i uključenja svih slojeva društva kroz sport, udio sportaša i rekreativaca u stanovništvu, promocija same kandidature, odnos gradskih institucija i klubova, plan aktivnosti u slučaju dobivanja titule te "težina" kalendara sportskih događaja u 2020. godini.

Na naše pitanje o konkretnoj koristi od ove titule, gradonačelnica Kučić odgovorila je da bi osim promocije, titula "europskog otoka sporta" mogla pomoći u dobivanju financijskih sredstava iz EU za radove na sportskoj infrastrukturi. Kao bitnije želje u tom pogledu, istaknula je gradnju zatvorenog bazena, proširenje postojeće sportske dvorane i postavljanje sustava pomičnog krova igrališta na krovnoj etaži poslovno-garažne zgrade na Bočacu te nogometno igralište.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!