U trileru spretniji Lošinjani

Momčad Lošinja koja je svladala Kastav / foto: B. Purić
Momčad Lošinja koja je svladala Kastav / foto: B. Purić
Vrlo neizvjesna i izrazito borbena bila je prva utakmica proljetnog dijela Druge HMNL, a više umijeća pokazali su domaćini.

Gosti su rano poveli preko vještog Dominka Stojaka, i unatoč obostranom velikom zalaganju taj se rezultat nije mijenjao. Sredinom drugog poluvremena "Lošinj" je povezao nekoliko dobrih kombinacija i došao do preokreta, u čemu je ključnu ulogu odigrao dvostruki strijelac, požrtvovni Tin Gršković, uz jedan pogodak Elvisa Beriše. Pohvalu zaslužuje i Josip Filković, koji je uspješno debitirao na vratima "Lošinja". U samoj završnici stvari je zakomplicirao pogodak Nevena Selimovića, ali bilo je kasno za povratak Kastavaca.

Utakmica 8. kola Druge hrvatske malonogometne lige Zapad:
Lošinj - Kastav 3:2 (0:1)
MALI LOŠINJ - Dvorana Bočac. Gledatelja: 80. Suci: Stojaković (Lovran) i Šabanović (Matulji).
Strijelci: 0:1 - Stojak (2), 1:1 - Gršković (28), 2:1 - Beriša (31), 3:1 - Gršković (38), 3:2 - Selimović (40).
LOŠINJ: Filković, Beriša, Cavedoni, Gršković, Jurić, Borić, Vlakančić, Patković, Lovrečić, Fuks, Baričević, Gajić. Trener: Denis Gadža.
KASTAV: Hezler, Kosanović, Vidović, Jančić, Selimović, Jurković, Stojak, Brčić, Bagić, Mulac. Trener: Petar Sinko.
Žuti kartoni: Beriša, Vlakančić (Lošinj), Vidović, Kosanović, Jurković (Kastav).

Ovom pobjedom, "Lošinj" je skočio na peto mjesto s 9 bodova, a veliki su izgledi da tako ostane i nakon što se kompletira kolo, jer bi pobjeda "Albone" u gostima kod "Histrije" bila veliko iznenađenje. U sljedećem kolu, "Lošinj" gostuje kod "Albone".