Najavljeno čak 198 natjecatelja

Start lanjske utrke / foto: B. Purić
Start lanjske utrke / foto: B. Purić
Prema trenutnom broju prijavljenih, u subotnje prijepodne Čikatom će trčati sveukupno 198 natjecatelj(ic)a na IV. međunarodnoj utrci vatrogasaca.

Glavni događaj je seniorska utrka na 8000 metara, koja počinje u 11 sati. Start je na nogometnom igralištu, potom se ide prema uvali Velopin, pa kroz kamp "Čikat" i uz hotel "Helios", do cilja na glavnoj plaži u uvali Čikat. Pravo nastupa imaju profesionalni vatrogasci, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, djelatnici pratećih službi profesionalnih vatrogasnih postrojbi, te vatrogasci u mirovini, što omogućava nastup velikom broju rekreativaca i aktivnih sportaša.

Najbolji profesionalni vatrogasci ove utrke bit će nagrađeni i za novo natjecanje - Europski kup profesionalnih vatrogasaca.

U 10.20 počet će utrka djece do 12 godina, kojima duljina staze iznosi 1000 metara, a deset minuta kasnije počet će utrka mladih do 16 godina, na 2000 metara.

Prema prijavama koje je do petka poslijepodne zaprimio organizator Miroslav Čavlek, dolazi 198 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije.