Pettener i dvoje Spišića jedrilo na austrijskom jezeru

Jedrenje na jezeru / foto: EurILCA
Jedrenje na jezeru / foto: EurILCA
Troje članova lošinjskog JK "Jugo" nastupilo je na jedriličarskoj regati "Europa Cup" u Austriji, na jezeru Attersee u Gornjoj Austriji, na nadmorskoj visini od 467 m.


U klasi "ilca 4", Grigor Pettener uvrstio se na peto mjesto od četrnaestoro jedriličara, s tim da je bio četvrti od sudionika u kategoriji do 16 godina starosti. U ovoj regati bio je još jedan hrvatski jedriličar, Karlo Ugrin ("Galeb", Kostrena), te je zauzeo deseto mjesto. Pobjednica je Linda Dokoupilová iz Češke, a najbolji od jedriličara bio je Ivan Antipin iz Ukrajine, ukupno drugoplasirani.

U klasi "ilca 6", od 43 natjecatelj(ic)a, Dorotea Spišić bila je ukupno 24., odnosno šesta od djevojaka do 19 godina, a Patrik Spišić završio je na 35. mjestu. Pobjednica je Eva-Maria Schimak (Austrija), a najbolji od muških bio je Semen Haščina (Ukrajina). Održana su četiri plova, a uvjeti su bili gotovo zimski, s puno kiše.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić