Osnovci završili školsku godinu plivanjem

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Posljednja dva dana školske godine djeca iz lošinjske OŠ Marija Martinolića provela su na plivačkom natjecanju.


Škola je prvenstvo priredila zajedno s Vaterpolo klubom "Lošinj" u glavnom bazenu kampa "Čikat", a natjecanje je bilo podijeljeno u dva dana - prvoga su plivali učenici viših razreda, a drugoga dana učenici nižih razreda. Dodatno, natjecanje je bilo podijeljeno u kategorije od po dva razreda/godišta, a plivalo se i štafetno i pojedinačno, da bi potom rezultati bili zbrojeni za ekipni poredak.

Najbolji u kategoriji sedmih i osmih razreda bio je 8.A za koji su plivali Anton Sorić, Matej Brozić i Lorena Crvelin, a u kategoriji petih i šestih razreda 6.D u kojemu su Ryan Čavlek, Andre Pejić, Ivano Katalinić, Ivona Šukara, Ana Kličković i Marko Debelac. U kategoriji trećih i četvrtih razreda najbolji su zbirno bili učenici 4.B - Marijana Gazilj, Anđela Karčić, Mateo Pavlović, Milan Kličković, Fabiana Bjelanović, Dea Dragović, Matija Begić i Matej Džehverović. U kategoriji prvih i drugih razreda, pobijedili su učenici 2.A razreda - Andrija Blajić, Petra Blajić, Tamara Pahljina Hernandez, Josip Golubović, Ivan Mikić i Petra Žagar.

Sustav natjecanja "prikrio" je neke od najboljih lošinjskih plivačica i plivača osnovnoškolskog uzrasta, čiji ritam ostali kolege iz razreda nisu mogli pratiti, ali i djelovao poticajno na one koji još razmatraju bi li se upisali na plivanje/vaterpolo.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić