Najveći domet - 50 posto

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Desetoro djece s Cresa i Lošinja igralo je na županijskoj završnici šahovskog natjecanja u sklopu "Sportskih igara mladih", ove subote u Rijeci.


Najveći dosezi bili su pedesetpostotni učinci; u kategoriji do 15 godina po tri boda iz šest kola imali su Karlo Maričević ("Lošinj"), Deni Pongrac i Martin Šintić (obojica "Cres") na diobi od 8. do 12. mjesta (od 17 igrač/ic/a), a u kategoriji do 11 godina Petar Anđelić ("Cres") i najmlađi sudionik natjecanja Levin Jakovljević ("Lošinj") na diobi od 7. do 10. mjesta (od 15 igrača).

U kategoriji do 15 godina još su igrali Josip Toić iz Cresa - bio je petnaesti s dva boda te Melani Delize i Iris Buneta iz Malog Lošinja na diobi 16.-17. mjesta s po jednim bodom. U kategoriji do 11 godina, Vid Kolega bio je na diobi 12.-14. mjesta s dva boda, a Marko Muškardin petnaesti s jednim bodom.

Igralo se na tempo od 15 minuta plus tri sekunde dodatka po potezu. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu; to su Ivano Tomljanović ("Crikvenica") i Ema Hajdinić ("Kraljevica") u kategoriji do 15 godina, a Erik Golubović i Lana Golubović (oboje "Rijeka") u kategoriji do 11 godina.