Pettener treći u kategoriji na PH, D. Spišić četvrta na regati u Švicarskoj

Pettener na pobjedničkom postolju - desno
Pettener na pobjedničkom postolju - desno
Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za jedriličarsku klasu "ilca 4" u Puli, član lošinjskog "Juga" Grigor Pettener plasirao se na 17. mjesto ukupno, a u poretku dječaka do 16 godina bio je treći.


Još su na prvenstvu nastupili i Barbora Čulmanová, plasiravši se na 27. mjesto te Patrik Spišić, koji je bio četrdeseti od 41 natjecatelja. U tri dana održano je svih devet predviđenih plovova, po zahtjevnim uvjetima za jedrenje. Pobjednik regate je Petar Koprivec iz Slovenije, a treći ukupno i najbolji hrvatski predstavnik, dakle državni prvak, bio je Tristan Tol ("Vega", Pula).

Dorotea Spišić nastupila je na regati klase "ilca 6", "EurILCA Europa Cup" u Neuchatelu u Švicarskoj i osvojila četvrto mjesto od devet sudionica. Gledajući zajednički poredak jedriličara i jedriličarki, Spišić je bila četrnaesta od 26 sudionika. Održano je pet plovova, a pobijedio je Ukrajinac Oskar Madonič. Ukupno osma, najbolja djevojka bila je Švicarka Zora Bigler. Bilo je to jedno od deset predviđenih natjecanja u seriji "Europa Cup".