Bez stranaca, slijedi dvoboj Gospić-Jakupović

Za otvaranje - klapa Brodarica / foto: B. Purić
Za otvaranje - klapa Brodarica / foto: B. Purić
Ne bude li nekih iznenađenja u jutarnjim satima, u ponedjeljak u 8.30 u lov u zoni oko juga otoka Lošinja, te oko Ilovika, za 52. Kup gradova, krenut će trinaest, isključivo hrvatskih ekipa podvodnih ribolovaca.

Na nedjeljnoj konačnoj verifikaciji u šatoru na glavnom gradskom trgu, pojavili su se predstavnici 13 tročlanih sastava, ne i najavljena ekipa Krškog, koja bi natjecanju dala međunarodni karakter.

Bez obzira na to, u središtu pozornosti bit će ekipe Malog Lošinja (Radoslav Jakupović, Antonio Viskić, Dino Busanić) i Nerezina (Daniel Gospić, Đani Uhač, Marko Gospić), a ne bude li netko od njih pobjednik Kupa gradova, to će se moći smatrati iznenađenjem.

U svečanosti otvaranja sudjelovali su predsjednik SRD "Udica" Dean-Michael Razum, direktorica Turističke zajednice Lošinja i predsjednica organizacijskog odbora Đurđica Šimičić, sudac natjecanja Roberto Cafolla i delegat Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru Nikola Kuljiš, uz fanfare u izvedbi trubača Puhačkog orkestra "Josip Kašman".

Iako do realizacije predstoji još mnogo posla, u prigodnim govorima rečeno je da će se u Malom Lošinju obnoviti Kup nacija, pa bi dogodine, kao u neka bolja vremena, mogla biti održana dva novogodišnja natjecanja.

Dodajmo i prisustvo Antonija Corsana, doajena lošinjskog podvodnog ribolova, koji unatoč visokoj dobi (u siječnju će navršiti 86 godina) ne propušta novogodišnja natjecanja.

Nakon otvaranja, u šatoru je nastupila šibenska klapa "Brodarica".

U ponedjeljak, nakon što u 13.30 završi lov, ulov će biti predan u malološinjskoj luci u 15 sati, a dva sata kasnije će u sportskoj dvorani Bočac početi vaganje ulova, potom i proglašenje pobjednika.