Muškardin šesti na "openu" u Vrsaru

Mario Muškardin / foto: B. Purić
Mario Muškardin / foto: B. Purić
Najbolji lošinjski šahist, FIDE-majstor Mario Muškardin, osvojio je šesto mjesto na prvom izdanju međunarodnog otvorenog šahovskog turnira u Vrsaru, odigranog tijekom proteklih tjedan dana, s tim da je imao jednak broj bodova kao i trećeplasirani.


U devet kola Muškardin je prikupio 6,5 bodova, a ostvario je i pomak u međunarodnom rejtingu, za 8,8 bodova. Uoči turnira bio je prema rejtingu sedmi igrač turnira. Pobijedio je Antu Ikicu, Zdravka Crnkovića, Simonu Orel Mušič, Györgya Marjanovića, Bencea Leszkóa i Marka Sokača, izgubio od Leona Mazija i Milana S. Popovića, a remizirao s Pablom Cruzom, pobjednikom turnira.

Igralo se na tempo od 90 minuta s dodatkom od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Sudjelovalo je 64 natjecatelj(ic)a iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Srbije, Poljske, Moldavije, Španjolske, Belgije i Turske.

Poredak: Pablo Cruz Lledo (Špa) i Dušan Popović (Srb) po 7 bodova, Leon Mazi (Slo), Milan S. Popović (Srb), Miroslav Žufić i Mario Muškardin po 6,5, Bence Leszkó (Mađ), Hanne Goossens (Bel), Daniel Beletič (Slo), Nenad Ferčec, Flawian Krawczyk (Polj), Arno Bomans (Bel) i Lovro Čupić po 6, Damjan Horvat, Patricija Vujnović, Marko Sokač i Damir Mravunac po 5,5, itd.