Lošinjskoj školi dva PGŽ-srebra

Lošinjska djeca na natjecanju u Rijeci
Lošinjska djeca na natjecanju u Rijeci
Na prvenstvu osnovnih škola Primorsko-goranske županije u judu, i učenici i učenice lošinjske OŠ Marija Martinolića, odnosno djeca iz škole Judo kluba "Lošinj", došli su do srebrnih medalja u ekipnom poretku.


Prvenstvo je održano u Dvorani mladosti u Rijeci, sudjelovalo je šest škola iz PGŽ, s ukupno 41 natjecateljem. Održane su borbe u uzrasnim kategorijama od V. do VIII. razreda s borbama u stojećem stavu, a za djecu od I. do IV. razreda s borbama u parteru.

U momčadi učenika bili su Lucas Derek Mackelworth, Jakov Bodiš, Oliver Macut, Patrik Udovčić, Matija Begić, Ivan Faledžić, Andrej Prusina, Iv Valendžić Udovčić, Karlo Smirčić, Grgur Broz, Josip Gnjatović, Andrija Blajić, Vid Milenović i Sebastian Simeonov, a u ekipi djevojčica Mara Bodiš, Nika Dujmović i Anika Hirsch. Nastup u Rijeci pripremili su klupski treneri Marko Bodiš i Ana Bodiš.

Poredak, dječaci: 1. OŠ Sveti Matej (Viškovo) 50, 2. OŠ Marija Martinolića (Mali Lošinj) 28,5, 3. OŠ Vladimir Gortan (Rijeka) 13,5, itd.; djevojčice: 1. OŠ Vladimir Gortan (Rijeka) 6,5, 2. OŠ Marija Martinolića (Mali Lošinj) 5.