Za početak protiv "Karlobaga", "V. Gortana" i "Kastva"

foto: B. Purić
foto: B. Purić
U prva tri kola Druge hrvatske lige Zapad, koja će nakon ispuštenog proljetnog dijela napokon početi ove subote i nedjelje, šahisti "Lošinja" igrat će protiv "Karlobaga", porečkog "Vladimira Gortana" i "Kastva". Prvo kolo je u subotu poslijepodne, a u nedjelju su drugo i treće.


Kako lani odlukom Saveza nitko nije ispao iz lige, ona je s uobičajenih deset ove godine povećana na dvanaest klubova, no već za dogodine vratit će se u stari oblik, što znači da ove godine za ostanak u II. ligi treba izbjeći jedno od posljednja četiri mjesta.

Osim navedenih klubova, u ostalim kolima tijekom listopada i studenog, suparnici "Lošinja" bit će redom "Pula II", "Krk", "Batana" iz Rovinja, "Rječina" iz Dražica, "Buje", "Velebit" iz Senja, "Rijeka II" te "Goranka" iz Ravne Gore. Sva kola bit će odigrana u Rijeci.

Počinje i Treća liga

Istodobno će u Selcu početi natjecanje u Trećoj hrvatskoj šahovskoj ligi Zapad, u kojoj nastupa "Cres". Liga broji jedanaest klubova, a u 1. kolu Cresani će igrati protiv "Gospića".

U nedjelju su "Cresu" na rasporedu susreti s drugom ekipom porečkog "Vladimira Gortana" te s "Zrinski-Frankopanom" iz Novog Vinodolskog. U ostatku natjecanja će se "Cres" još susresti s "Crikvenicom", "Korenicom", "Gackom" iz Otočca, drugom ekipom "Krka", "Kraljevicom", "Delnicama" i trećom ekipom "Pule".