Od Kvarnera do Balatona

foto: Áron Szántó
foto: Áron Szántó
Mladost lošinjskog JK "Jugo" protekli je vikend nastupala na dvjema regatama, jednoj na Balatonu u Mađarskoj, a drugoj na Kvarneru, s bazom u Rapcu.


U klasi "ilca 4" u Mađarskoj je jedrila Dorotea Spišić, plasiravši se na 37. mjesto od šezdesetoro natjecatelja u klasi. U promjenjivim uvjetima, Spišić je prva dva dana prošla skromno, da bi treći dan popravila dojam po slabijem vjetru, s po jednim sedamnaestim i devetnaestim mjestom u plovu.

Regata na Balatonu, pod nazivom "Rooster-Monautix Europa Cup" okupila je sveukupno 150 jedriličara u raznim laseraškim klasama, a ujedno je bila i prvenstvo Mađarske. Pobijedio je Talijan Luca Centazzo, druga je bila Alenka Valenčič iz Slovenije, treći Dániel Cserveni, ujedno najbolji mađarski natjecatelj, a četvrti Tedi Leonardelli, kao najuspješniji hrvatski jedriličar na regati.

U Rapcu na kvalifikacijskoj regati klase "optimist", Martin Čulman bio je 26., a Barbora Čulmanová 38. Pobijedio je član pulskoga "Uljanika" Edi Jurman, a obavljena su četiri plova.