Šahovske lige počinju 20.-21. ožujka?

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Iako to, zbog čestih promjena odluka o javnim okupljanjima, još uvijek treba uzeti s dozom rezerve, načelno je jasno kako će se i kada igrati ovogodišnje šahovske lige.

Šahisti "Lošinja" će u natjecanje Druge hrvatske lige Zapad krenuti u vikendu 20.-21. ožujka u Rijeci, a šahisti "Cresa" u Trećoj hrvatskoj ligi Zapad u isto vrijeme u Crikvenici.

Nije prošao prijedlog da se lige, kao i u većini sportova, igraju jedno po jedno kolo od vikenda do vikenda s domaćinstvima prema ždrijebu, već će se lige opet igrati grupirano, po tri kola u dan i pol, s okupljanjem svih ekipa na jednom mjestu. Drugo okupljanje predviđeno je za 17.-18. travnja, a ostatak natjecanja za jesen.

Kako odlukom HŠS-a lani nitko nije ispadao, Druga liga ove godine broji dvanaest klubova, to su "Vladimir Gortan" (Poreč), "Velebit" (Senj), "Krk", "Rijeka II", "Goranka" (Ravna Gora), "Rječina" (Dražice), "Lošinj" (Mali Lošinj), "Buje", "Karlobag", "Batana" (Rovinj), "Pula II" i "Kastav". Trećeligaša je također dvanaest, to su "Crikvenica", "Kraljevica", "Delnice", "Korenica", "Gospić", "Cres", "Krk II", "Vladimir Gortan II" (Poreč), "Zrinski-Frankopan" (Novi Vinodolski), "Gacka" (Otočac), "Goran" (Vrbovsko) i "Pula III".

"Lošinj" i "Cres" igrat će i u II. kadetskoj ligi Zapad; ta će liga imati deset ekipa i bit će odigrana u svibnju i lipnju.