Prekid sportskih aktivnosti omeo planove

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Novi, drugi ovogodišnji prekid sportskih aktivnosti ometa rad brojnih sportskih klubova u Hrvatskoj, pa mnogi preispituju smislenost Vladine odluke kojom je u praksi jedino profesionalcima dozvolila treniranje i natjecanje do 21. prosinca.


U kakvom ih je stadiju treninga, odnosno natjecanja, zatekao prekid, razgovarali smo s voditeljima dva lošinjska kluba - jednim iz ekipnog, a drugog iz pojedinačnog sporta.

Ženski odbojkaški klub "Lošinj" u ovoj sezoni odigrao je samo dvije utakmice, obje u županijskoj ligi za kadetkinje, a u jednom kolu bio je slobodan. "Što se tiče prvenstva juniorki, odmah na početku krenulo je naopako. Prve protivnice bile su u izolaciji, drugo kolo nije odigrano zbog povećanog broja pozitivnih u županiji, a protekli vikend smo trebali odigrati dva kola - jednu utakmicu redovnog kola i jednu koju nismo ranije odigrali. Uglavnom, cure su odlično trenirale, odradili smo dobro pripremni period, bile su spremne, motivirane za prvenstvo, ali što je - tu je. Nadamo se samo da ćemo imati dovoljno vremena da se ponovo pripremimo za nastavak ili novi početak. S obzirom da se bliže najhladniji dani u godini, malo je vjerojatno da ćemo trenirati vani. Čekat ćemo ponovo otvaranje dvorane i probati odraditi neke mini-pripreme za nastavak", kaže Žarko Rogić, trener lošinjskih odbojkašica.

Nešto ranije od Vladine odluke, još 16. studenog, kada su neka od djece osnovnoškolske i vrtićke dobi završila u izolaciji, aktivnosti je obustavio Judo klub "Lošinj", čiji trener Marko Bodiš kaže: "Jesen je protekla uistinu radno, te su djeca redovito pohađala treninge, no kako je Hrvatski judo savez donio odluku kako će se održavati samo državna prvenstva koja su tek od kategorije 'do 14' nadalje, mi kao klub nismo na njima sudjelovali. Interes djece za judom je velik, te je prije prekida aktivnosti bilo pedesetoro djece, podijeljenih u dvije grupe, vrtićku i školsku, a zbog malog radnog prostora i s listom čekanja od desetak djece. Nadamo se da će interes djece biti isti i nakon prekida trenutnih mjera. Nakon prvog prekida uistinu se vidio pad motoričkih sposobnosti kod većine djece, te smo imali sreću što smo treninge odrađivali kroz većinu ljetnih praznika što se pokazalo dobrim izborom. Nadamo se da ćemo nadalje biti u mogućnosti treninge odrađivati vani uz poštivanje svih epidemioloških mjera."