Kuglači počinju ovaj vikend, kuglačice pauziraju, mladi ove zime na turnire

Kuglači se pripremaju za prvenstvo / foto: B. Purić
Kuglači se pripremaju za prvenstvo / foto: B. Purić
Utakmicom u Rijeci protiv "Elektroprimorja", u nedjelju će kuglači lošinjskih "Jadranka hotela" početi novu sezonu u Trećoj HKL Zapad, skupina Rijeka.


Liga broji osam klubova, a osim "Jadranka hotela" i "Elektroprimorja" sudjeluju još "Pula", "Hrvatski branitelj", "Zlobin", "Ričina", "Grobničan RB" i "Telekom". Lošinjani će gostovati i u drugom kolu, u Puli kod "Hrvatskog branitelja", a prvu domaću utakmicu imat će 17. listopada protiv riječkog "Telekoma".

Na popisu registriranih seniora su Elvis Alagić, Dragan Antolović, Branko Baljak, Dragan Cvetković, Kenad Cvetković, Slavko Čakarun, Dino Kučić, Nenad Manzoni, Ante Marić i Nikolaj Radulović. Klubu se već priključio i veteran Tibor Bece, doselivši iz Osijeka, ali kako je već registriran za "Belišće", klub iz Prve "B" hrvatske lige, morat će pričekati kraj godine i prijelazni rok, kako bi i službeno postao član "Jadranka hotela".

Aktivnih kuglačica niti u ovoj sezoni nema dovoljno, pa će propustiti natjecanje, kao i u nedovršenoj sezoni 2019/20. Ipak, registrirane su (Brankica Antolović, Tea Bosnar, Danijela Dumenčić, Dragica Filković-Starčević, Cecilija Petrinić, Andrea Šukara) i postoji mogućnost nastupa na nekom od turnira. Novost je i to da se planira nastup mladih kuglača - za turnire u siječnju i ožujku pripremaju se Petar Šukara, Robert Antolović, Marino Antolović i Alen Štrbac.

Želja je lošinjskog kluba da uskoro bude još više mladih kuglača, a na tome se i konkretno radi; u suradnji sa sponzorom čije ime nose, planiraju nabaviti komplet manjih kugli i pokrenuti školu kuglanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Uz sudjelovanje drugih lošinjskih kuglača, vodit će je Vedran Dumenčić, ovdašnji kuglački as koji u "dosjeu" ima naslove europskog te svjetskog prvaka u kuglanju za slabovidne.




Na današnji dan:

20.04.1674.

Naredbom osorskog biskupa, u V. Lošinju župne knjige počinju se voditi i na talijanskom jeziku, pored hrvatskog jezika i glagoljice

20.04.1945.

Partizani oslobodili Cres i Lošinj od njemačke okupacije, otoci vraćeni Hrvatskoj i preko nje Jugoslaviji

20.04.1979.

U Cresu otvorena nova zgrada Osnovne škole

20.04.1982.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Vladimir Antolović

20.04.1983.

Za predsjednika Općine Cres-Lošinj, na jednogodišnji mandat, izabran Mate Ferarić