Grad: Odluka je uvijek na organizatoru

Ilustracija
Ilustracija
Nakon što je iz Sportsko-ribolovnog društva "Udica" stigao glas da ove godine neće održati "Arbunadu", javio se Grad Mali Lošinj.


"Želimo napomenuti kako se nitko od organizatora, odnosno iz SRD 'Udica' nije pisano obratio niti Gradu Malom Lošinju niti Stožeru civilne zaštite Malog Lošinja po pitanju organizacije ovogodišnje Arbunade i davanja mišljenja o istome. Razumijemo da je u ovim uvjetima znatno veća odgovornost na organizatorima koji su dužni ispoštovati sve epidemiološke preporuke, međutim to nije opravdanje da se odgovornost za neodržavanje prebaci na Stožer ili Grad. To je isključivo odluka organizatora pojedinih manifestacija ili sportskih natjecanja.

Na tragu posljednih učestalih objava, ne samo na portalu Otoci.net nego i na društvenim mrežama, želimo razjasniti kako Grad Mali Lošinj i Stožer nemaju ovlasti niti otkazati niti odgoditi pojedina događanja, osim onih koje samostalno organiziraju, već mogu dati samo mišljenje o tome da li neka manifestacija predstavlja možebitni epidemiološki rizik ili ne. Zadnja odluka je uvijek na organizatoru", između ostalog stoji u priopćenju iz gradske uprave.