Boćari će dovršiti ligu po promijenjenom sustavu

Nakon sedam kola Lošinjani su na 4. mjestu / foto: B. Purić
Nakon sedam kola Lošinjani su na 4. mjestu / foto: B. Purić
S nastupom u ligaškom natjecanju, Trećoj HBL Istra-Primorje, ovaj vikend ponovo kreću boćari "Lošinja 90".


U utakmici osmog kola u nedjelju će gostovati u Umagu protiv tamošnjeg istoimenog kluba, a 21. lipnja igrat će na Zagazinjinama protiv "Lučkog radnika". Prema izvornom rasporedu, nakon tih utakmica trebalo je slijediti još devet kola uzvratnog dijela - sezona je počela jesenas odigravanjem prvih sedam kola - no zbog mnogo izgubljenog vremena uslijed zabrane sportskih natjecanja, Savez je odlučio skratiti natjecanje, pa će nakon devet kola biti odigran "play-off" najbolje četiri momčadi, kao zamjena za redovni ostatak sezone.

Prije stanke, "Lošinj 90" se plasirao na četvrto mjesto od deset klubova lige i mora tu poziciju obraniti (ili poboljšati) u posljednja dva kola, u protivnom će njima završiti sezonu. Prođe li u "play-off", sučelit će se s ostala tri vodeća kluba u jednokružnoj mini-ligi, s tim da će klubovi u nju ući s prenesenim bodovima iz međusobnih susreta u prvom dijelu natjecanja.

Trenutni poredak Treće HBL Istra-Primorje: Sveti Jakov 19, Gornji kraj 16, Ročko Polje i Lošinj po 13, Vodnjan 12, Lučki radnik i Umag po 7, Lindar 6, Selca Bračana 4, Mario Gennari 3.