Jedriličari nastavljaju unatoč propalom dijelu sezone

foto: B. Purić
foto: B. Purić
Iako im je prekid svih sportskih natjecanja pomutio planove, pa nisu mogli održati tri regate, u lošinjskom Jedriličarskom klubu "Jugo" ipak namjeravaju provesti sadržajan godišnji program.


Otpala je tako Proljetna regata za prijelazne klase planirana za travanj, zatim kvalifikacijska regata za reprezentaciju Hrvatske u klasi "optimist" koja je trebala biti održana u svibnju, te lipanjski prekojadranski Memorijal Agostina Straulina.

Ne dođe li do neočekivanih i neželjenih promjena, u rujnu će biti održana Lošinjska regata za klasu "krstaš", a u studenom masovna regata Kup Lošinja za klasu "optimist".

U stalnim je treninzima osmero lošinjske djece u klasi "optimist", plus Grigor Pettener, pojačanje iz Istre, u krugu trenutno ponajboljih hrvatskih jedriličara u ovoj klasi. U "laserima" su Dorotea Spišić i Patrik Spišić. U planu je njihovo sudjelovanje na regatama na sjevernom Jadranu, pod vodstvom trenera Serđa Nalisa. Još se trenerskim radom u klubu bavi i Marko Zuban, a predsjednik kluba Vedran Kabalin plovi prema trenerskoj kvalifikaciji.

Skupština "Juga" održana je u hotelu "Manora" u Nerezinama, a počela je minutom šutnje za nedavno preminulog dugogodišnjeg jedriličara i člana klupskog vodstva Nenada Tepeša. Kako je Tepeš u aktualnom mandatu bio predsjednik Stegovne komisije kluba, na to je mjesto ovom prilikom izabran Marcel Čulman. Također je ovom prilikom umjesto Mateje Buljat Knežević u Upravni odbor izabran Marko Zuban. Analiziran je rad u 2019. godini, a izvještaj je dao i Nadzorni odbor.