Juniori počinju u Puli

S jednog od treninga uoči prvenstva / foto: B. Purić
S jednog od treninga uoči prvenstva / foto: B. Purić
Pred juniorima MNK "Lošinj" početak je natjecanja u juniorskom malonogometnom prvenstvu Hrvatske - u kvalifikacijskoj skupini koja obuhvaća zapadne županije Hrvatske i broji pet klubova.

I ove sezone klubovi igraju po dvije utakmice u danu, a prvo okupljanje je u nedjelju u Puli; ondje će "Lošinj" najprije, u 14.10 sati, igrati protiv "Kvarnera" (Matulji), a već u 15.30 protiv "Otočca". Bit će to prvi test nove garniture juniora "Lošinja", ovaj put sastavljene od momaka s otoka.

Sam naziv natjecanja pomalo je konfuzan; ova skupina službeno se vodi kao "Zapad 2". Naime, otkako je zbog nedovoljnog broja klubova rasfomirana seniorska Druga liga Zapad, ta je zemljopisna odrednica dodijeljena zajedničkom natjecanju klubova dotadašnje zapadne i sjeverne skupine, a pritom nije vođen račun o tome da natjecanja mladih i dalje postoje na stvarnom zapadu Hrvatske. Tako se u ovoj sezoni juniorsko natjecanje na širem zagrebačkom području službeno naziva "Zapad", a ovo u istarsko-kvarnersko-ličkom području "Zapad 2".