Bolje vrednovati klubove sa stručnim kadrom

Izvršni odbor Zajednice sportova / foto: B. Purić
Izvršni odbor Zajednice sportova / foto: B. Purić
Manje izmjene pravilnika, na temelju kojeg Izvršni odbor Zajednice sportova Grada Malog Lošinja određuje novčane iznose za rad pojedinog kluba u godini, usvojene su na izvanrednoj skupštini.

Okupili su se predstavnici 21 od ukupno 23 kluba/društva u Zajednici - izostali su jedino predstavnici skijanja na vodi i pikada. Prilikom glasanja, 18 članova skupštine dalo je podršku izmjenama pravilnika, protiv je bio Domenico Jureša iz Vaterpolo kluba "Lošinj", a suzdržan Vedran Kabalin iz Jedriličarskog kluba "Jugo".

Darin Magazin, predsjednik Zajednice, kazao je da je još u kolovozu klubovima upućen poziv da se jave s prijedlozima, potom je rok i produljen, a svoje prijedloge dali su jedino judo i teniski klub. U raspravi, Jureša je tražio da se pri bodovanju klubove više vrednuje one u kojima su treneri sa završenim fakultetom, naspram onih s kratkim tečajevima. Zvjezdana Podunavac iz Atletskog kluba "Lošinj" raspravljala je o sadržaju pojma "prilagodljivosti rekreativnim programima" u pravilniku, te o vrednovanju rada s osobama s invaliditetom u klubovima. Dario Mužić je uime Teniskog kluba "Lošinj-Jadranka" kazao da je ovakav pravilnik bolji od prethodnog, ali je zatražio da se bodovi kojima Izvršni odbor vrednuje klubove vežu za konkretne novčane iznose. Marko Bodiš iz Judo kluba "Lošinj" ustvrdio je da pravilnik sadrži pola boda za klubove s trenerima bez kvalifikacija, iako takvi po zakonu ne bi smjeli raditi u klubovima.

U prijedlogu proračuna Grada Malog Lošinja za sljedeću godinu, sportskim klubovima namijenjeno je milijun kuna, kao i ove godine.