Juniorska liga u siječnju i veljači

foto: B. Purić
foto: B. Purić
U tijeku su treninzi juniora Malonogometnog kluba "Lošinj" za nastup u Prvenstvu Hrvatske - regiji Zapad, koje će se održati u siječnju i veljači.

Sudjelovat će pet klubova - uz "Lošinj" tu su još "Pula", "Otočac", "Kvarner" (Matulji) i "Gorovo" (Opatija), a kao i ranijih sezona, igrat će se po dvije utakmice u jednom terminu, a liga je dvokružna što znači da će svaki klub na rasporedu imati po osam utakmica. U pet seansi, svaki bi klub po jednom trebao biti domaćin, a "Lošinj" bi to trebao biti u prvom vikendu veljače.

Uoči natjecanja, u sportskoj dvorani na Bočacu održavaju se treninzi koje dvaput tjedno pohađa dvanaestak lošinjskih juniora, što upućuje na odustanak od prošlosezonske klupske politike, kada su klupske boje branili mladići sa zagrebačkog područja, poneki od njih s Lošinjem povezani kao njegovi ljetni stanovnici. Treninge vodi Gordan Antoninić, a pomoćnik mu je Dario Brčić.

MNK "Lošinj" već godinama održava i školu malog nogometa za najmlađe, pa tako pod vodstvom trenera Daniela Lovrečića (pomoćnik je Jasmin Šekuljica) triput tjedno prve korake u "futsalu" radi dvadesetak mališana u dobi od tri(!) do osam godina. Budu li redovno trenirali, moguć je proljetni izlet; nastup na nekom od turnira van Lošinja.

U seniorsko natjecanje klub se ni ove sezone nije uključio. U zapadnoj regiji Hrvatske nema dovoljno zainteresiranih klubova za formiranje skupine Druge HMNL, pa je onih par "zapadnjaka" priključeno skupini Sjever, koja seže do Zagorja i Bjelovara, a za tu ligu "Lošinj" nema ni financijske ni kadrovske kapacitete. Uz skupinu postojećih seniora koja održava ritam treninga, plan je vratiti se na scenu kada stasaju sadašnji juniori.