Otoci.net

Čet12122019

Zadnje dodano:12.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Spektakl uz potoke znoja

Spektakl uz potoke znoja

Zvijezda tople, posljednje srpanjske večeri u ljetnom kinu u Malom Lošinju bio je Massimo Savić, koji je u pratnji Jazz-orkestra Hrvatske radiotelevizije pjevao bezvremenske hitove koje je proslavio Frank Sinatra.

Massimo je na otvaranju petnaestog Jazz-festivala u Malom Lošinju nastupio večer nakon koncerta u Kotoru, no umor od cjelodnevnog putovanja preko Dubrovnika i Zagreba, osnažen lošinjskom vrućinom, nije imao utjecaja na dojam kod publike, koja je s radošću popratila njegov nastup, izveden tako da ne ostavi u sjeni vješte glazbenike iz orkestra kojim je ravnao - i s njima dijelio slijevanje potoka znoja s lica - Saša Nestorović. Na programu su, između ostalog, bile uspješnice "I've got you under my skin", "The lady is a tramp", "Fly me to the Moon", "New York, New York", "My way" i druge, većinom u aranžmanima doajena hrvatske jazz-scene Silvija Glojnarića.

Osim standardnog seta sjedalica, dodane su i druge u prolazima i na balkonu preko kojeg se dolazi u prostoriju Puhačkog orkestra - sveukupno je koncert pohodilo četiristotinjak ljubitelja glazbe. Uvodne su riječi uoči početka festivala imali njegov utemeljitelj Zoran Jaeger "Jex" i, uime domaćina i pokrovitelja, gradonačelnica Ana Kučić i ministar turizma RH Gari Cappelli.

U četvrtak će na pozornici ljetnog kina Vladimira Nazora Pučkog otvorenog učilišta nastupiti američko-nizozemsko-hrvatska kombinacija; Mr. Defunkt" Joseph Bowie i "The Bastardz All Starz feat. MC Stewlocks", a u petak hrvatski izvođači - "Black Coffee" s pjevačicom Martine Thomas.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!