Otoci.net

Uto12112019

Zadnje dodano:12.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Rockerima i metalcima završni čin Dana glazbe

Rockerima i metalcima završni čin Dana glazbe

Već dobro iza ponoći, završila je na glavnom gradskom trgu u Malom Lošinju proslava Dana glazbe, koji se širom svijeta priređuje na "službeni" prvi dan ljeta.

Na pozornici na Trgu RH završni čin Dana glazbe pripao je lošinjskim rock-grupama, a taj je niz otvorio kultni "Overload" predstavivši se u osvježenom sastavu, s mladom vokalisticom Anom Verunica. Njihov polusatni program privukao je ujedno najviše gledatelja pred pozornicu. Članstvima isprepletene grupe ponudile su različit izričaj, pa i neka neobična rješenja, poput gostovanja Davora Mužića iz Puhačkog orkestra "Josip Kašman" na trombonu.

Upravo je Puhački orkestar otvorio proslavu Dana glazbe, promenadnim nastupom na Rivi lošinjskih kapetana, a u tom dijelu programa sudjelovali su još Lošinjske mažoretkinje, skupina plesačica zumbe, otočna folklorna društva te klape "Augusta" i "Čikat", koje su pjevale na poziciji ispred ljekarne. Za to vrijeme je u prizemlju zgrade Muzeja Apoksiomena solistički koncert održala Tonja Čuić, mlada hrvatska pijanistica s adresom u Karlsruheu (Njemačka) - ovaj je koncert bio dijelom Lošinjskog književnog festivala, a u publici se doslovce tražilo sjedalo više.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!