Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Bajaga odjekivao Čikatom, u subotu Eros Ramazzotti

Bajaga odjekivao Čikatom, u subotu Eros Ramazzotti

U maloj lošinjskoj sredini nije dugo mogla ostati tajna gdje će svoj koncert, na privatnoj zabavi - kako je objavio na službenoj web-stranici - održati Momčilo Bajagić Bajaga. U petak navečer uvalom Čikat odjekivali su poznati hitovi Bajage koji je nastupio u montažnom objektu u neposrednoj blizini hotela "Alhambra".

Srpskog glazbenika, koji je naglo došao u fokus nakon što mu je otkazan nastup na "Danima piva" u Karlovcu planiran za 3. rujna, došli su poslušati Lošinjani i gosti otoka, popunivši zidiće i dijelove obale koji nisu pod koncesijskim područjem hotela. Bilo je tu i tinejdžera i onih zrelije dobi, neki su i zaplesali na pješačkoj stazi koja ide duž uvale, a u usputnim razgovorima s nekima od njih, čuli smo žaljenje što koncert nije bio otvorenog tipa ili što pozornica nije bila okrenuta prema moru, odnosno stazi. Prilaze koji stazu dijele od hotelskog kompleksa nadziravali su brojni zaštitari. Nešto iza 23 sata ispucan je vatromet.

Iako službene potvrde nema, u subotnju će večer na istom mjestu, također u okviru privatne zabave, nastupiti međunarodna pop-zvijezda, talijanski pjevač Eros Ramazzotti, koji je u petak predvečer viđen na kupanju u Čikatu.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu