Čet13122018

Zadnje dodano:13.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava "Gustafi" najjači adut druge pomorske večeri

"Gustafi" najjači adut druge pomorske večeri

I po nesnosnoj vrućini, "Gustafi" su uspješno izvršili zadatak - raspjevali su i rasplesali brojne otočane i goste na glavnom trgu u Malom Lošinju, kao završni čin fešte Pomorske večeri.

Po modelu primijenjenom u srpnju, na početnom dijelu Rive lošinjskih kapetana organizirana je gastronomska ponuda s izletničkih brodova, a demonstrirani su stari primorski poslovi i vještine - Fabijan Jurčević pokazao je kako se krpaju ribolovne mreže, Ivan Lovrić izradu vrša za mali ribolov, Franko Mavrović kalafatanje - popravljanje drvene barke, a Ivan Bižaca iz Kluba pomoraca Lošinja vezivanje mornarskih čvorova. Ponešto iz flote predstavili su članovi Jedriličarskog kluba "Jugo".

U glazbeno-plesnom programu nastupili su otočni sastavi, s tim da je najatraktivniji termin dobila skupina lošinjskih zumba-plesačica, nastupivši ispred pozornice na Trgu RH, neposredno uoči dvosatnog koncerta "Gustafa".

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju