Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava "Gustafi" najjači adut druge pomorske večeri

"Gustafi" najjači adut druge pomorske večeri

I po nesnosnoj vrućini, "Gustafi" su uspješno izvršili zadatak - raspjevali su i rasplesali brojne otočane i goste na glavnom trgu u Malom Lošinju, kao završni čin fešte Pomorske večeri.

Po modelu primijenjenom u srpnju, na početnom dijelu Rive lošinjskih kapetana organizirana je gastronomska ponuda s izletničkih brodova, a demonstrirani su stari primorski poslovi i vještine - Fabijan Jurčević pokazao je kako se krpaju ribolovne mreže, Ivan Lovrić izradu vrša za mali ribolov, Franko Mavrović kalafatanje - popravljanje drvene barke, a Ivan Bižaca iz Kluba pomoraca Lošinja vezivanje mornarskih čvorova. Ponešto iz flote predstavili su članovi Jedriličarskog kluba "Jugo".

U glazbeno-plesnom programu nastupili su otočni sastavi, s tim da je najatraktivniji termin dobila skupina lošinjskih zumba-plesačica, nastupivši ispred pozornice na Trgu RH, neposredno uoči dvosatnog koncerta "Gustafa".

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka