Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Creski vrhunac ljeta; večeras posljednji dan Semnja

Creski vrhunac ljeta; večeras posljednji dan Semnja

Na vrhuncu je Semenj, središnja ljetna fešta u Cresu, izrasla iz višestoljetnog sajma.

Druge večeri na Pišarjoli je održana dodjela pehara i medalja najuspješnijima u sportskim natjecanjima održanim uoči Semnja, a nakon toga glazbeni program - gostovali su stari znanci Cresa, splitska grupa "Diktatori" predvođena Markom Jelavićem, koja je već nastupala na ovoj manifestaciji, tada u društvu Marijana Bana, a sada s Giulianom Đanićem, koji je otpjevao središnji dio nastupa. Na velikoj sceni se iskazao i domaći mladić Paolo Kaštelan, otpjevavši s "Diktatorima" set pjesama Olivera Dragojevića.

Za to vrijeme traje sajam, na uobičajenom mjestu na Konsu, ali i na ugostiteljskim terasama nepokrivenom potezu Rive creskih kapetana od spoja s trgom Arsan do zgrade pošte. U ponudi su razni suveniri, a očekivano najveća gužva vlada oko štandova gdje je ponuda - jestiva.

Za utorak navečer na programu je održavanje tradicionalne tombole, potom kraći nastup klape "Contra", a onda koncert Maura Staraja i "La Bande", koji su nedavno nastupili na fešti u Martinšćici.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka