Čet13122018

Zadnje dodano:13.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Zabava Magašić i Blazinić najprecizniji u alci, Knor najspretniji na stupu

Magašić i Blazinić najprecizniji u alci, Knor najspretniji na stupu

Do kasnih večernjih sati trajala je fešta bez koje je ljeto u Velom Lošinju nepojmljivo, a u kojoj sudjeluju mnogi mještani i oni koji su Lošinjani samo ljeti  - Veloselske ljetne užance.

Za našeg posjeta upravo je u tijeku bila "veloselska alka", natjecanje u kojem su dvočlane ekipe organizirane tako da jedan gura kariolu, a drugi sjedi u njoj i kopljem gađa alku, poput one nadaleko poznate u Sinju. U toj su dugotrajnoj igri najprecizniji bili Lovro Magašić i Stefan Blazinić, drugi su bili Leo Kordić i Tis Laufer, a treći Sara Magašić i Marin Božičević.

Neposredno prije toga u potapljanju sandolina u veloselskoj luci najviše uspjeha su imali Leonardo Cum i Dario Španjol, potopivši u finalu Saru Magašić i Marina Božičevića.

Večer je nastavljena uz potezanje konopa i atraktivno natjecanje na sklizavom stupu - najspretniji se pokazao Aleks Knor, a kroz večer su još održana plivačka natjecanja odraslih i djece, skakanje u vrećama i trčanje s jajetom u žlici. U petak je na školskom igralištu odigrana i revijalna malonogometna utakmica "starih" i "mladih".

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju