Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika Pao sportski avion, dvoje hitno prebačeno u Rijeku

Pao sportski avion, dvoje hitno prebačeno u Rijeku

U srijedu malo prije podneva, kod lošinjskog se aerodroma srušio mali avion "piper" talijanskih oznaka. Dvoje teško ozlijeđenih prebačeno je hitno helikopterom u KBC u Rijeku, dok je preostalo dvoje putnika lakše ozlijeđeno, te su naknadno također upućeni u Rijeku.

Na mjesto događaja, doslovno na nekoliko koraka od bijele ceste koja od područja aerodroma vodi prema uvali Zabodarski, a na nekoliko desetaka metara od aerodromske piste, izašli su pripadnici policije, hitne medicinske pomoći i vatrogasne postrojbe. Mjesto pada je pod nadzorom policije, a još nije poznat uzrok pada letjelice - istražit će ga službenici Agencije za istraživanje nesreća u zračnom prometu. Avion je trebao uredno sletjeti na lošinjski aerodrom, no nešto je pošlo po zlu nekoliko trenutaka uoči toga.

Iz Rijeke je stigla informacija da su svi putnici, talijanski državljani, izvan životne opasnosti i bili su pri svijesti.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka