Otoci.net

Sub16112019

Zadnje dodano:15.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika Gust dim nad Malim Lošinjem, izgorjela jahta talijanskog vlasnika

Gust dim nad Malim Lošinjem, izgorjela jahta talijanskog vlasnika

Gust se crni dim nadvio nad središtem Malog Lošinja u nedjelju prijepodne, nakon što se u luci zapalila jahta pod talijanskom zastavom.

Na 12-metarskoj motornoj jahti "Mahe I" vlasnika iz Trsta, privezanoj uz Rivu lošinjskih kapetana, približno ispred ljekarne, požar u stroju izbio je oko 10 sati. Na Rivu su stigli vatrogasci i policija, a kako prvi pokušaj gašenja nije dao željen rezultat, već se vatra nastavila širiti plovilom - praćena gustim dimom koji je nošen burom na nekoliko minuta prekrio cijeli glavni gradski trg - odlučeno je da se brod izvuče van gradskog središta, prema Velopinu.

Vatra je polako gutala plovilo, a na putu prema Velopinu, približno na sredini luke, došlo je do manje eksplozije na jahti, no put je nastavljen sve do nekadašnjeg vojnog područja na Velopinu, gdje je jahta napokon ugašena dolaskom vatrogasaca kopnenim putem.

Ozlijeđenih nema, a što je uzrokovalo požar, tek ostaje da se utvrdi. Događaje je s obala lošinjske luke promatrao veliki broj građana i turista.

Na današnji dan.....

16/11/1880

U Trstu rođen Oscar Cosulich, član uprave brodarske kompanije "Austro-Americana"

16/11/2012

Otvorena preuređena i osuvremenjena Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj