Otoci.net

Sub16112019

Zadnje dodano:15.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika MUP: Intervenirali smo u više desetaka navrata

MUP: Intervenirali smo u više desetaka navrata

Svoje viđenje sigurnosne situacije u Malom Lošinju, nakon prošlotjednog ubojstva Gjergja Curija u obiteljskom obračunu na obali Priko, a zbog čega je priveden Simon Curi, dala je i primorsko-goranska Policijska uprava.

"Obavještavamo Vas da je ova Policijska uprava pojačala prisutnost policijskih službenika na tom području. Nadalje, vezano uz događaje od 2. kolovoza ove godine u Malom Lošinju, kada je usmrćen 53-godišnji hrvatski državljanin, navodimo kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te nismo u mogućnosti iznositi više detalja niti komentirati napise u medijima kako ne bi ugrozili daljnji tijek istraživanja. Međutim, smatramo potrebnim istaknuti kako policijski službenik obiteljski povezan sa spomenutima nije sudjelovao u provođenju niti jedne službene radnje niti u kriminalističkom istraživanju.

Nadalje, policijski službenici nadležne policijske postaje od 2000. godine su u više desetaka navrata intervenirali te poduzimali potrebne mjere prema članovima ovih obitelji zbog narušavanja javnog reda i mira i drugih kažnjivih radnji te protiv počinitelja podnosili odgovarajuće prijave nadležnom prekršajnom sudu i državnom odvjetništvu.

Također, tijekom navedenog razdoblja policija je izvješćivala i druge nadležne službe i inspekcije o saznanjima koja se odnose na postupanja iz njihove nadležnosti. Još je za napomenuti kako dosad provedenim nadzorima nisu utvrđeni propusti u postupanju policijskih službenika i rukovoditelja nadležne policijske postaje", stoji u priopćenju pristiglom iz ureda načelnika Policijske uprave.

Na današnji dan.....

16/11/1880

U Trstu rođen Oscar Cosulich, član uprave brodarske kompanije "Austro-Americana"

16/11/2012

Otvorena preuređena i osuvremenjena Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj