Otoci.net

Sri11122019

Zadnje dodano:11.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Crna kronika Prespavali plovidbu do Italije, brod udario u stijene

Prespavali plovidbu do Italije, brod udario u stijene

Prema pisanju talijanskih medija, ribarski brod iz Malog Lošinja imao je havariju, nakon što je njegova posada dvočlana prespavala putovanje preko Jadrana.

"Corriere Adriatico" izvjestio je da su nakon isplovljavanja iz Malog Lošinja, 29-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljanin uključili autopilot, nakon čega su obojica zaspala, a probudio ih je udarac u stijene, uslijed čega je ribarski brod počeo tonuti, a oni su skočili u more i uz pomoć bove otplivali do obale, do mjesta Torrete kraj Fana - približno na pola puta od Riminija do Ancone - gdje su ujutro najprije naišli na vlasnika kafića koji je upravo otvarao lokal i zamolili ga za pomoć, pri čemu je problem predstavljalo slabo poznavanje talijanskog jezika. Ribari nisu ozlijeđeni. Intervenirala je hitna pomoć, policija i ronilačka jedinica Talijanske ratne mornarice.

Portal "Flaminia e dintorni" objavio je fotografije izvučenog broda "Andrea" registarskih oznaka Malog Lošinja. Gorivo nije iscurilo u more, a brod je još uvijek predmet istrage.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!