Otoci.net

Pon18112019

Zadnje dodano:18.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji U Malom Lošinju 49 prvašića, u Velom 6, u Nerezinama 5, na Susku 1

U Malom Lošinju 49 prvašića, u Velom 6, u Nerezinama 5, na Susku 1

Za 549 učenika Osnovne škole Marija Martinolića (petero manje u odnosu na stanje prije godinu dana) počela je nastava.

Najuzbudljivije je bilo mališanima koji su krenuli u prvi razred i članovima njihovih obitelji koji su ih doveli na dan koji će pamtiti. Ukupno je u prvi razred upisan 61 učenik, i to 49 u matičnoj školi u Malom Lošinju, šestero u Velom Lošinju, petero u Nerezina, a jedno dijete u Susku.

U Malom Lošinju, u protokolu na priredbi za prvašiće govorili su školska ravnateljica Olivela Franko, gradonačelnica Ana Kučić i župnik Robert Zubović, a priređen je i glazbeno-scenski program. Potom je psihologinja Andrijana Fabijanić prozvala prvašiće i uputila ih razrednicama - Loreni Barić (1. a), Sanji Lacmanović Blagojević (1. b) te Jasenki Kojadin i Moniki Benko (zajedno za 1. c).

U Velom Lošinju ukupno je tridesetoro učenika u kombiniranim odjelima, a prvašiće je dočekala razrednica Petra Jureković Dragoslavić, zamijenivši dugogodišnjeg učitelja Stevu Đurića koji je ovo ljeto postao umirovljenik. Ondje se nastava izvodi za prva četiri razreda, s tim da su drugi i treći razred objedinjeni u kombinirani odjel.

Trinaestoro djece pohađa područnu školu u Nerezinama, a prvašićima predaje Kristina Maričević Crljenko. U toj su školi spojeni u kombinirani odjel učenici II. i IV. razreda, dok trećaša nema.

Na manjim otocima, na Susku je jedino dijete uzrasta prvog razreda primila učiteljica Barbara Bušić-Ribarić, koja radi s troje djece od I. do VIII. razreda. Prvašića ove godine nema u područnim školama na Iloviku (ukupno osmero učenika) i Unijama (ukupno dvoje učenika).

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!