Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Patricija Glasnović nova predsjednica "Izvora"

Patricija Glasnović nova predsjednica "Izvora"

Mlada Patricija Glasnović imenovana je novom predsjednicom Udruge za zaštitu osoba s invaliditetom "Izvor" iz Malog Lošinja.

Dosadašnju predsjednicu Ljerku Raić, javljaju iz udruge, u daljnjem obnašanju te dužnosti omeli su zdravstveni razlozi, pa je na čelo udruge utemeljene u siječnju imenovana jedna od članica Upravnog odbora. Na ispražnjeno mjesto u Upravnom odboru izabrana je liječnica Ana Ivekić Jambrošić.

Na adresi Bočac 2 u Malom Lošinju, "Izvor" svake srijede priređuje druženja članstva i volontera; ondje održavaju radionice izrade suvenira od čije će prodaje udruga dolaziti do sredstava za provedbu svojih programa. U međuvremenu je u nekoliko navrata organiziran dolazak Bobath-terapeuta i radnih terapeuta, a u pripremi je katalog prava i olakšica za osobe s invaliditetom, kao i predradnje za projekt "Nisi sam" - pojedinačni plan sadržaja i aktivnosti za pojedine osobe s invaliditetom.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka