Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Na koncertu "Svi za Vedrana" prikupljeno 73,5 tisuća kuna

Na koncertu "Svi za Vedrana" prikupljeno 73,5 tisuća kuna

Veliko je zadovoljstvo među organizatorima dobrotvornog koncerta "Svi za Vedrana", nakon što je napravljen obračun priloga koji su prikupljani na koncertu održanom prije tjedan dana u Malom Lošinju.

Tada je na pozornici glavnog gradskog trga nastupila sarajevska skupina "Crvena jabuka", s tim da su u programu koji je prethodio još sudjelovale članice lošinjske ženske klape "Augusta", skupina plesačica zumbe te vokalne solistice Tara Bičević i Dorotea Dumenčić. U organizaciji koncerta sudjelovao je veći broj pojedinaca, udruga, tvrtki i ustanova, a prema riječima Tina Mrvca iz organizacije, sav prikupljen novac bit će namijenjen rehabilitaciji i nabavci opreme za 25-godišnjeg Vedrana Bošatlića iz Malog Lošinja, koji je prije dvije godine bio žrtva uličnog nasilja, zadobivši vrlo teške ozljede. Bošatliću slijedi rehabilitacija u Zagrebu po Bobath-konceptu, pa i samo putovanje i boravak van otoka povlači nove troškove. I na otoku se stručno radi, a i sam Mrvac, zaposlenik Lječilišta Veli Lošinj, ići će na desetodnevnu edukaciju u Zagreb, kako bi potom i na Lošinju mogao pružiti bolji rad.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka