Sri21082019

Zadnje dodano:21.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Grdović glavna atrakcija prve velike ljetne fešte

Grdović glavna atrakcija prve velike ljetne fešte

I ovo ljeto u luci Malog Lošinja, prema lanjskom receptu, bit će priređene ukupno tri fešte pod nazivom "Pomorska večer", a prva je održana ove subote.

Za dana je održan glazbeno-plesni program, u kojem su sudjelovali Puhački orkestar "Josip Kašman", Lošinjske mažoretkinje, folklorna društva "Manfrina" (Lošinj) i "Studenac" (Nerezine), skupina plesačica zumbe, ženska klapa "Augusta" (Lošinj) i muške klape "Burin" (Cres) i "Čikat" (Lošinj).

Fragmenti pomorske baštine prikazani su na prvih stotinjak metara Rive lošinjskih kapetana - jedrilice, izrada vrša, krpanje ribarske mreže, vezivanje mornarskih čvorova, popravak drvene barke. Izletnički brodovi pretvoreni su u male "restorane" s ponudom primjerenog jela i pića.

Za završnicu programa ostao je nastup popularnog zadarskog pjevača lakih nota Mladena Grdovića u pratnji skupine "Romantic" na pozornici na glavnom gradskom trgu.

Na današnji dan.....

21/8/1879

Na Unijama rođen Ivan Radoslović, učitelj, proganjan od talijanske vlasti, potom predsjednik Narodno-oslobodilačkog odbora Ilovika, umro 1975. g.