Otoci.net

Pon18112019

Zadnje dodano:18.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Japanski most u creskoj luci?

Japanski most u creskoj luci?

Ideja o kojoj se već neko vrijeme priča po gradu dobila je potvrdu - razmatra se gradnja pješačkog mosta kojim bi bile spojene dvije purpurele u Cresu.

Tako će u četvrtak u 20 sati u prostoru Zajednice Talijana Cresa na glavnom gradskom trgu građanima biti predstavljeni prijedlozi koje su dali japanski arhitekti Hideyuki Nakayama i Tetsuo Kondo. Ideja je razvijena u okviru programa "Rijeka - europska prijestolnica kulture 2020. godine" u kojemu svoje mjesto imaju i manje sredine u riječkoj okolici, a preko japanske organizacije "EU-Japan fest" koja financijski pomaže europske prijestolnice kulture.

Kako navodi tim zadužen za ovaj projekt, a čine ga Inge Solis (voditeljica), Jadranka Blatt, Tanja Kremenić, Marko Purić i Karmen Surdić Benvin, gradnjom ovakvoga mosta bila bi olakšana prohodnost gradskim središtem, a u njemu vide i potrebu, kada bude realiziran plan da katamaran pristaje u budućem novom, zapadnom dijelu luke, gdje su u međuvremenu počeli, pa zastali građevinski radovi. Podršku projektu dali su Primorsko-goranska županija, Županijska lučka uprava Cres, Grad Cres, Creski muzej i Otočna razvojna agencija.

Prijedlozi dvojice japanskih arhitekata samo su polazna točka, podložni su promjenama i bit će zanimljivo vidjeti kakvi će biti komentari građana prije no što se krene u konkretiziranje projekta. Osim u četvrtak, građani će idejna rješenja moći pogledati i narednih dana, do 19. srpnja.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!