Pet23082019

Zadnje dodano:22.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Kvarnerski otoci u ratu

Kvarnerski otoci u ratu

Jure Krstanović, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Lošinja, sudjelovao je na jednodnevnom skupu "Kvarnerski otoci u Domovinskom ratu" održanom u petak u Njivicama.

Organizator skupa bio je Željko Drinjak, autor knjige o sudjelovanju Krčana u ratu, a osim njega još su svoja izlaganja održali dr. Jakša Raguž iz Hrvatskog instituta za povijest, koji je govorio o stanju reda i mira na otocima 1991. godine, zatim prof. Josipa Maras Kraljević iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata čija je tema bio odlazak JNA s područja današnje Istarske i Primorsko-goranske županije, umirovljeni pukovnik Željko Seretinek koji je govorio stvaranju Hrvatske ratne mornarice, Željko Peran kojemu je tema izlaganja bio Rab u ratu, a nakon Krstanovićevog izlaganja o cresko-lošinjskom otočju u ratu - događajima na otocima i sudjelovanju branitelja s otoka na ratištima diljem Hrvatske, još su govorili Mladen Škoda o Pagu u ratu i dr. Tomislav Galović sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta o Ustavu RH i njegovom "Krčkom nacrtu".

Osim Krstanovića, još je na skupu bio i bojnik Milan Topić, koji je bio zapovjednik 60. samostalnog bataljuna Hrvatske vojske Cres-Lošinj. Postrojba je 2006. dobila pohvalu predsjednika RH, a 2011. godine odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinskog za zasluge u Domovinskom ratu.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!