Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:26.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Pernatu bolja vodoopskrba, dogodine popravak ceste

Pernatu bolja vodoopskrba, dogodine popravak ceste

Do 20. prosinca trebali bi završiti radovi na postavljanju novog, podzemnog cjevovoda za Pernat, umjesto dosadašnjeg čije su cijevi bile na površini. Time će i kvaliteta vode koja stiže prema ovom selu na creskom Gerbinu biti nešto bolja, jer se u toplijem dijelu godine cijevi neće grijati na suncu.

Cjevovod od Zbićine do Pernata dug je 2600 metara, a investitor je komunalno poduzeće "Vodoopskrba i odvodnja Cres-Lošinj". Radnici u cesti rade kanal dubine do jednog metra, a širine dovoljne da se kroz njega nesmetano spusti cijev. Investicija je "teška" 800 tisuća kuna, a uključuje i završno asfaltiranje raskopane površine kanala.

Do kraja ovih radova, promet vozilima bit će onemogućen od jutarnjih sati do približno 17, kada se radnici i mehanizacija povlače s gradilišta i time ostaje dovoljno mjesta za prolaz automobila do Pernata.

Kako je na sjednici Gradskog vijeća Cresa u srijedu odlučeno da se u proračun za 2019. godinu uvrsti i asfaltiranje najproblematičnijeg, za vožnju najnepovoljnijeg dijela ceste u duljini od 350 metara, tijekom sljedeće godine očekuju se i ti radovi.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!