Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:26.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Revizija vezova na Poljani; najam ubuduće na najviše pet godina

Revizija vezova na Poljani; najam ubuduće na najviše pet godina

Velik odaziv imao je sastanak koji je s (potencijalnim) korisnicima komunalnih vezova na području Poljana-Rujnica organizirala Županijska lučka uprava Mali Lošinj, na temu legalizacije vezova na tom području.

U maloj dvorani Gradske knjižnice, okupljeni su zbog mnogobrojnosti podijeljeni u dvije "smjene", a ravnatelj ŽLU Filip Balija izvijestio ih je da će od 3. do 12. prosinca biti otvoren javni poziv zainteresiranim korisnicima vezova, s tim da svi dosadašnji aranžmani prestaju vrijediti, a novi ugovori moći će biti potpisani na razdoblje od najmanje mjesec dana do najviše pet godina, za razliku od ranijih koji su sklapani na neodređeno.

"Nakon više od pet revizija obavljenih proteklih godina, ispostavilo se da se vezove ne koristi s jednakim pravom i zato otvaramo poziv s kriterijima i bodovanjem, prema studiji sidrenog sustava te rasporedu plovila koji je sastavni dio novog projekta", kazao je Balija, prema čijim podacima su sada na tom području 264 veza, a uz novi raspored broj će biti ili isti ili nešto veći. Pravilnikom je predviđeno da na bodovnoj listi bolje prođu vlasnici ribarskih plovila, zatim onih za mali obalni ribolov i ribolovni turizam, brodice za djelatnost prijevoza putnika, a potom barke za sport i razonodu kakvih je najviše. Povrh toga, vlasnicima plovila tradicionalne gradnje i/ili drvene građe bodovi će se uvećati za još 50 posto.

Plovila će biti raspoređena prema veličini, odnosno dužinama pontonskih gatova i njihovom međusobnom razmaku. Lučka će uprava za ovu namjenu uložiti oko 485 tisuća kuna u sanaciju gatova, njihovo opremanje i novi sidreni sustav, što bi trebalo biti obavljeno do 20. siječnja. Prema Balijinim riječima, izračuni pokazuju da će biti zadovoljene potrebe sveg zainteresiranog lokalnog stanovništva, a slična se reorganizacija do 1. lipnja planira za Ilovik, Susak, Biskupiju u Nerezinama i Rovensku u Velom Lošinju.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!