Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Petkom novi poligoni za igru

Petkom novi poligoni za igru

Na igralištu na krovnoj etaži poslovno-garažne zgrade na Bočacu u Malom Lošinju, u organizaciji udruge "Idem i ja" počelo je oslikavanje dijelova betonskog igrališta i zidova.

Svrha je da se time dobiju poligoni za razne dječje igre, poput skoka u dalj, "školice", kružić-križića, igara preciznosti i sličnih. Također, u planu je napraviti i mala penjališta, a u sljedećoj fazi murale i mozaik-klupu, kod srednjoškolske zgrade.

"Uključena su djeca viših razreda osnovne škole, te iz srednje škole, a pozvali smo i odrasle volontere, one koji bi prije svega vodili djecu, a ne direktno radili. Radit ćemo svakog petka popodne, približno do kraja jedanaestog mjeseca", kazala nam je Ljiljana Živković, koja sa Savkom Pavešić vodi ovaj program, dodajući da pretpostavlja da će uključenost djece u izradu ovih sadržaja značiti i da oni neće biti oštećivani.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu