Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Vrtiću stigla donacija osvojena pobjedom Jelke Birinji

Vrtiću stigla donacija osvojena pobjedom Jelke Birinji

Na adresu lošinjskog Dječjeg vrtića "Cvrčak" stigli su paketi koje je za ovdašnju ustanovu ostvarila odgajateljica Jelka Birinji, dobivši najviše glasova u internetskoj anketi u kategoriji "teta kao treći roditelj".

Dopremljena je zaliha pelena koja bi trebala potrajati mjesec dana, vrijednosti 14 tisuća kuna, razni potrošni materijal namijenjen za likovne aktivnosti djece, vrijednosti 10 tisuća kuna, a odgajateljica je dobila narukvicu kao uspomenu na ovaj izbor. Zaprimljene pelene i materijal za likovne radionice bit će distribuirani po objektima vrtića.

Uručenju donacije vrtiću prisustvovala je i Tihana Dakić-Barichievich, koja je predložila Jelku Birinji za ovaj natječaj na web-stranici Klokanica.hr, zadovoljna njenim radom u odgojnoj skupini "Cvrčka" u Velom Lošinju.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu