Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Desetoro građana kreće u komunalne poslove održavanja

Desetoro građana kreće u komunalne poslove održavanja

Uskoro će desetoro, dosad uglavnom dulje vrijeme nezaposlenih građana Malog Lošinja, na šest mjeseci početi raditi na komunalnim poslovima održavanja.

U srijedu prijepodne potpisani su ugovori između desetoro građana i Grada Malog Lošinja, koji je cijeli iznos za njihove plaće dobio iz projekta u suradnji s područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno Ministarstvom rada i mirovinskog sustava. Ukupni iznos je 251.235,90 kuna, a Grad će financirati opremu, radnu odjeću i gorivo za radne strojeve.

Pod vodstvom službenika Grada, "Komunalnih usluga", u manjoj mjeri i Javne vatrogasne postrojbe, novi će radnici obavljati poslove održavanja puteva, staza i nerazvrstanih cesta uklanjanjem i odvozom samoniklog grmlja i granja, čišćenja prilaza slivnicima i odvodnim jarcima, saniranja divljih odlagališta otpada, na poslovima uređenja protupožarnih puteva, te ostalim radovima u zaštiti od požara.

Postoji želja, navode u Gradu, da se ovakav program nastavi i nakon isteka šest mjeseci.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka