Otoci.net

Uto19022019

Zadnje dodano:18.02.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Mala smotra tradicionalnih otočnih zanimanja

Mala smotra tradicionalnih otočnih zanimanja

Simboličan uvid u tradicionalne otočne poslove i vještine okosnica je Pomorske večeri, fešte koja će u četvrtak biti održana u luci u Malom Lošinju.

Kako je lanjska Pomorska večer, održana u rujnu, naišla na dobar prijem kod otočana i njihovih gostiju, u Turističkoj zajednici Lošinja ovo ljeto odlučili su održati tri takva događaja - preostala dva u planu su za 9. kolovoza i 15. rujna.

Duž Rive lošinjskih kapetana, na izletničkim će brodovima biti događaju primjerena gastronomska ponuda, bit će izložene stare barke i suvremene jedrilice, a svoje vještine predstavit će ovdašnji veterani - Ivan Lovrić izradu vrša, Fabijan Jurčević krpanje ribarskih mreža, a Franko Mavrović kalafatanje drvene barke. Klub pomoraca uključuje se demonstracijom vezivanja mornarskih čvorova.

Od 19 sati nadalje, na rivi će nastupiti Puhački orkestar "Josip Kašman", Lošinjske mažoretkinje, folklorne skupine "Manfrina" i nerezinski "Studenac", creska klapa "Burin", lošinjske klape "Augusta" i "Čikat". Taj bi dio programa trebao biti završen oko 22 sata, kada će na nedalekoj pozornici glavnog gradskog trga petnaestominutni nastup imati skupina zumba-plesačica, a nakon njih slijedi koncert; nastupit će Jole Čagalj u pratnji grupe "Bolero".

Na današnji dan.....

19/2/1961

Utemeljeno Turističko društvo u Martinšćici

19/2/1974

U brodogradilištu Lošinj izvršeno prvo dokiranje, broda "Buga"

19/2/1994

Ženska klapa "Teha" utemeljena u Cresu