Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Iva Benvin dvostruka dobitnica Rektorove nagrade

Iva Benvin dvostruka dobitnica Rektorove nagrade

Među dobitnicima Rektorove nagrade na zagrebačkom sveučilištu u akademskoj godini na isteku je i Iva Benvin iz Malog Lošinja, studentica pete godine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Nagrađena je dvostruko; pojedinačno za znanstveni rad na temu "Primjena disk difuzijskog postupka u ispitivanju osjetljivosti sojeva gljivice Malassezia pachydermatis izdvojenih iz pasa s kroničnom upalom zvukovoda". Mentorica joj je bila doc. dr.sc. Suzana Hađina sa Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom Veterinarskog fakulteta. Skupno je nagrađena s redakcijom znanstveno-stručnog studentskog časopisa veterinarske medicine "Veterinar".

"Temu rada odabrala sam iz razloga što su područja mog interesa dermatologija i mikologija te je kronična upala zvukovoda jedan od najčešćih razloga odlaska veterinaru", kazala nam je dobitnica, ujedno i urednica časopisa "Veterinar" za koji je dobila Rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Dodjela nagrada održana je u petak u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a lošinjska studentica planira završiti šestu godinu studija, zaposliti se i obogatiti znanje u struci koju voli.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu