Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:25.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Radovi na školi: očekuje se 56 posto uštede energije

Radovi na školi: očekuje se 56 posto uštede energije

Narednih nešto manje od godinu dana - točnije do kraja ožujka sljedeće godine - trebali bi trajati radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škola Frane Petrića u Cresu.

Kako je analizom utvrđeno da se na grijanje škole troši mnogo energije - prosječno 22.280 litara lož-ulja godišnje - a jedan od uzroka je energetski loša i dotrajala vanjska ovojnica zgrade, bit će napravljeni radovi na toplinskoj izolaciji pročelja zgrade, uključujući i krov. Bit će zamijenjena i postojeća stolarija kako bi se i na tom planu smanjili toplinski gubici. Bit će ugrađeni solarni kolektori za pripremu tople vode, te zamjena postojeće rasvjete s onom koja se smatra energetski učinkovitijom. Tim radovima bi zgrada trebala prijeći iz energetskog razreda "C" u "A+", a ušteda energije procjenjuje se na 56 posto. Radove će obaviti zanatska zadruga "Gradin" iz Rijeke, a projekt će voditi Regionalna energetska agencija "Kvarner", tvrtka Primorsko-goranske županije.

Povodom početka radova, školsku zgradu posjetili su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i njegova zamjenica Marina Medarić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin, te Darko Jardas iz REA "Kvarner" i predstavnici izvođača radova, a dočekali su ih školski ravnatelj Josip Pope i creski gradonačelnik Kristijan Jurjako. Za goste je održana kraća školska priredba.

Ukupno će na ove radove biti potrošeno nešto više od 6,7 milijuna kuna iz županijskog programa energetske obnove osam škola u Primorsko-goranskoj županiji, u kojemu novcem sudjeluju još Europski fond za regionalni razvoj i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s tim da za zgradu creske škole Grad Cres sudjeluje s 400 tisuća kuna.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!