Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Nova iznenađenja u "Moby Dicku"

Nova iznenađenja u "Moby Dicku"

Antonio Bachour, po mišljenju mnogih najbolji svjetski slastičar, početkom svibnja prvi put je posjetio Hrvatsku. Točnije, Crikvenicu, te ondje održao višednevnu privatnu edukaciju. 

Radionica s Bachourom, kojemu se na radionici pridružio i najbolji španjolski slastičar Carles Mampel, zajednički je projekt lošinjske slastičarne "Moby Dick" i crikveničke slastičarne "Toš". Radionica, koja se održala u proizvodnim prostorijama "Toša", protegnula se na puna tri dana.

Tijekom radionice, pastry-chefovi "Toša" i "Moby Dicka", Marko Stojević i Petar Goleš, detaljno su upućeni u nove trendove u slastičarstvu, korištenje i obradu vrhunskih namirnica, te načine dekoriranja i prezentacije slastica. Dvojac Bachour i Mampel, nesebično je uputio dvojicu hrvatskih chefova u sve njihove tajne slatkog svijeta zahtijevajući pritom od njih maksimalan angažman i posvećenost.

"Ulaganje u profesionalnu edukaciju, nova znanja i tehnologije, temeljni je aksiom našeg poslovanja", ističu u "Moby Dicku": "Želja nam je stalan napredak i podizanje kvalitete na zadovoljstvo naših gostiju i mislimo da je to jedini ispravan smjer.

"Od samih početaka mnogo ulažemo u to i danas smo upravo zahvaljujući tome, prepoznatljivo i nezaobilazno odredište svih ljubitelja sladoleda, kojeg proizvodimo isključivo od najkvalitetnijih namirnica i po vlastitoj recepturi. Ova je radionica podizanje letvice na još višu razinu, želja nam je postati i nezaobilazno odredište svih ljubitelja slatkih zalogaja koji se odlično nadopunjuju s našom ponudom sladoleda."

Uskoro, s usvajanjem novostečenih znanja, možemo očekivati i nova slatka iznenađenja u "Moby Dicku".

(Sponzorirani članak)

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka