Čet13122018

Zadnje dodano:13.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Narukvice od konopa s plemenitom porukom

Narukvice od konopa s plemenitom porukom

U službu plemenitog cilja svoj je hobi stavila Doriana Ivošević iz Malog Lošinja, koja izrađuje narukvice od konopa...

Uobičajeno djetinjstvo Patricije Glasnović prekinuto je prije osam godina nezgodom pri ljetnom skoku u more, te se otada ova lošinjska djevojka kreće u kolicima. U međuvremenu se u Zagrebu otvorila mogućnost pohađanja fizioneurološke terapije na robotskim uređajima, koja bi mogla donijeti određeno poboljšanje. Kako je riječ o vrlo skupoj terapiji - devedeset dana rada od po šest sati stoji oko 200 tisuća kuna, na otoku je pokrenuto nekoliko akcija prikupljanja potrebnog novca.

Doriana Ivošević radi u obiteljskoj firmi, aktivna je u Ženskom odbojkaškom klubu "Lošinj" u kojemu trenira početničku skupinu, bavi se i grafičkim dizajnom, a posljednje četiri godine izrađuje razne predmete od konopa poput narukvica, privjesaka, pojaseva i figurica. Koristi konope u raznim bojama, a u ovoj akciji narukvice prodaje po cijeni od 30 kuna, s čime će nastaviti dok god bude trajala Patricijina terapija - približno do svibnja. Iako akciju nije posebno oglašavala, u proteklih mjesec dana na ovaj je način prikupila petstotinjak kuna.

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju